Rädd att tala inför publik? Välkommen.

Min karriär som föreläsare började med skräcken att tala inför grupp.  I skolan var det bland det värsta jag visste. Att stå inför klasskamraterna och prata.
Jag minns det första offentliga giget, som var på en konferens kring ledarskap. Ovan vid mikrofoner och strukturen för event, så märkte jag aldrig när ljudteknikern myggade mig som det heter.
När moderatorn introducerade mig och bad publiken applådera, så satt jag dubbelvikt vid mitt bord och utbrast;
”Jag tror jag spyr…”Problemet var att det hördes rakt ut i hörsalen och 600 personer skrattade.

Rädsla är spännande. Det är rätt hanterat en fantastisk drivkraft. I eftermiddag håller jag en föreläsning för 100 ingenjörer. Om tydligt ledarskap. Mitt ämne. Min expertis. Men hur många gånger jag än tränat, spetsat till, stärkt, ändrat, justerat så kommer nervositeten varje gång. Och det är en kraft och styrka som rätt hanterat gör att jag ständigt blir lite bättre.
I alla fall om jag får tro utvärderingarna. Att vara rädd inför något som man utmanar är mod på riktigt.

Coaching handlar många gånger om just detta. Att bli kompis och vän med det man är rädd för. Det man känner en osäkerhet inför och som verkar stå i vägen.
Det coachande samtalet ger dig perspektiv och en strukturerad tydlighet.
Med tydlighet och perspektiv är det lättare att ta beslut. Framåt. Det kanske är dags?

På onsdag föreläser jag för personal på högskolan och på torsdag på branschmässan för oss som arbetar med personal & ledarskapsfrågor. Det är lika pirrigt och nervöst som det brukar vara.
Det bådar gott.

Vi ses!

Senaste nyhetsbrev

Arkiv nyhetsbrev

Senaste på instagram

Instagram has returned invalid data.

BOKA COACHANDE SAMTAL

Ibland går klienten en gång. Ibland längre. Det beror på vad du behöver. Vi börjar med ett samtal. Sedan tar vi det därifrån. De som går i coachande samtal hos mig, har en sak gemensamt. Det händer grejer.

Varför sänka en förväntan? Med en coach vid din sida får du tillgång till praktisk erfarenhet och ett bollplank som stärker din väg framåt. Ditt förhållningssätt och attityd är en av de viktigaste nycklarna för framgång. Förvänta dig mer.

Ta initiativet och boka ett introduktionstillfälle där du får reda på varför coaching för dig ger snabbare resultat för verksamheten.

BOKA INSPIRATIONSDAGAR

Är du ledare som förstått att förändring kräver engagemang och fokus då är jag intresserad. Jag har jobbat med verksamheter som gått från usel till gasell. Ledningsgrupper som inte vågat något annat än den egna rollen men som nu är vassa team med fokus på hela verksamheten. Chefer och ledare i kommuner som tagit sig från osäkra till trygga och långsiktiga. Konsultverksamheter där hälsan kommit i skymundan och där prestationen nu är långsiktig och hållbar.

Jag är bokningsbar för halv- eller heldagar. Då händer grejer.

TYDLIGA LEDARE ÄR FRAMGÅNGSRIKA

Framgångsrika företag är tydliga. En ledare är tydlig. Medarbetare som lyckas i sin vardag är tydliga. Förmågan att kommunicera är en grundförutsättning för att lyckas idag och i framtiden. Bli en del av det nätverk av hundratals ledare som de senaste sex åren förstått kommunikationens påverkan på ledarskap och framgång och som gått utbildningen Det tydliga Ledarskapet.

Utbildningen är en del av ett ledarprogram utvecklat av Alexander Holmberg och hans team för företag och verksamheter som vill uppnå bättre arbetsklimat, öppnare dialoger och framgångsrikt ledarskap.

BESTÄLL EN ELLER FEMTIO

Boken ”Det tydliga ledarskapet” inne på sin tredje upplaga. Över 4000 sålda böcker. Boken ger dig grunden till tydligt ledarskap och är också en del av kursmaterialet på utbildningen.